Gotland

Semesterbilder är väl inte alltid det roligaste kanske men för ungefär en månad sen var jag i Visby i familjen och det var nästan lite för fint för att inte visas. Jag vet dessutom att mamma är sugen på att kika och jag är ju den perfekta dottern så. 

Syftet med resan var iallafall att fira pappas 60årsdag så första kvällen skålade vi för jubelören efter en alldeles för lång promenad med rullväskorna över kullerstenen som pryder Visbys gator. Mamma hade tittat fel på adressen så vi fick gå igenom hela staden och sedan tillbaka igen. 

Turistposerade en hel del då alla hus var supersöta och blomstern som fanns överallt blev till perfekt bakgrund.

Vi hyrde cyklar och åkte på äventyr som till exempel tog oss till en gocartbana. 

Jag hade aldrig provat och var rädd men det var sjukt kul! Fast jag kom sist, inte alldeles oväntat.

Kikade lite på pippis hus som tyvärr stod inne i ett sommarland vi inte orkade betala in oss i. Var fortfarande mycket mer impad än alla barn som fanns där då jag växt upp med pippi som största idol.

Käkade sjukt mycket god mat, gratis också för mig och brorsan vilket aldrig är fel.

Glass från europas största glassbar. Det fanns så många olika smaker att det säkert tog mig en kvart innan jag kunde välja. Hade jag bott i visby hade jag rullat fram.

Var på värsta stekarstranden med extremmycket folk, flera restauranger och tempererad pool. Det kändes ju dock sjukt tråkigt och tyvärr var det helt otroligt kallt i havet så vi svängde in på after beachen och tog en öl istället när vi blev less på att pressa. Ett fantastiskt koncept som jag hoppas få uppleva fler gånger i mitt liv.

På kvällarna drack vi öl eller kaffedrinkar och satt under infravärmen och myste.


Om man inte vet vad man ska göra i visby kan man bara gå runt och titta på alla små hus eller gå in i gamla ruiner. Allt var sjukt vackert och det var nästan så att man var tvungen att gå runt och anstränga sig för att ta in så mycket som möjligt av idyllen runt omkring sig. 
 
När jag pensionerar mig kanske jag återvänder och köper mig ett litet hus någonstans innanför murarna. Då kan jag leva på glass och lära mig att prata dialekten som är hur härlig som helst.
| |
#1 - - marikapika:

Vilka Härliga SemesterBilder :-) Ni Såg Ut Att Ha Tur Med Vädret Också :-) *Kram*

Upp